lauantai 26. marraskuuta 2016

Työssäoppimispaikkana Casualirreal (Kaisa)

Mun työssäoppimispaikka on siis Casualirreal, jonka tuotteita ovat miesten ja naisten vaatteet. Vaatteet Casualirrealissa ovat aika yksinkertaisia, mutta niistä löytyy silti hauskoja ja kekseliäitä yksiyiskohtia ja väriyhdistelmiä.

Vaatteita ei valmisteta täällä bilbaossa, vaan ne suunnitellaan ja kaavoitetaan. Studiolta löytyy kuitenkin myös ompelukone, jolla mielestäni korjataan ja muokataan vaatteita. Työskentelen ma-pe klo 9-17. Työpäiväni ovat siis kahdeksantuntisia ja työaikaan kuuluu lounastauko. Varsinaisia kahvitaukoja ei pidetä, vaan kahvia juodaa töihin tullessa ja työn ohessa. Lounastauko on aika päivän kohokohta, ja se pidetään yleensä klo 13.30-14.30.

Työtehtäviini on kuulunut suurimmaksi osaksi kaavojen piirtämistä. Minulle annetaan kaava piirrettynä pienenmpään mittakaavaan, jonka avulla piirrän kaavan oikean kokoiseksi. Sen jälkeen kopion osat (joissain paidoissa on enemmän leikkaussaumoja) ja lisään saumanvarat. Työ on helppoa, mutta mittojen kanssa tulee olla tarkka. Toisin kuin koulussa, täällä kaavoja ei lähdetä tekemään peruskaavoista, vaan kaavat tehdään alusta alkaen itse.


Työpaikkani sijaitsee jonkinlaisessa autotallirakennuksessa. Oman työssäoppimispaikkani lisäksi samassa työtilassa työskentelee kolme/neljä muuta ihmistä. Kaksi heistä ovat käsitykseni mukaan taiteilijoita ja muut työskentelevät tietokoneella. Koska rakennus on autotallimainen, siellä on todella kylmä. Käytämme auton sisätilanlämmittinen kaltaisia lämmittimiä ja päällä täytyy aina olla paljon vaatetta. Työkaverini ovat todella mukavia ja he puhuvat myös ihan hyvää englantia :)

Kuvat Googlesta
Tässä työssäoppimispaikkani instagram, josta löytyy kuvia yrityksen vaatteista.


-Kaisa-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti